08. A lezárás

Az utolsó ülés és útravalók – Soós Judit írása

Igazi forró nyári nap. A szobában is kb. 25 fok van. Minden épeszű ember ilyenkor a strandon, a tengerben, vagy a hegyekben igyekszik túlélni, élvezni a nyarat. 

A bridzs vb-re készülő fiatalokkal és kollégáimmal mi ehelyett a zoom szobában: készülünk! 

Folytatjuk a májusban megkezdett mentális felkészülést, hogy igazán formában legyenek a sportolók „fejben is” majd a hollandiai vb-n. 

Egy jó sportteljesítményhez elengedhetetlen a szenvedély, ezen a nyárestén is tanúbizonyságot tettek az utánpótlás válogatott bridzsezői és csapatvezetőik arról, hogy tényleg szeretik azt, amit csinálnak és elszántak: mindent készek megtenni a fejlődésért, a jó teljesítményért. 

Mert jelen voltak végig, figyeltek, bennük van a Grit!

Koncentráció, stresszkezelés volt ezen az ülésen a fókuszban. 

Szándékunk ellenére jól sikerült ezzel a meleggel az extrém körülményt is szimulálni, amikor alapból is fokozattan nehéz a koncentráció. Srácok, aki ezt akkor megugrotta, annak már minden is menni fog Hollandiában :-)!

Az önismeretre építettük ezt a foglalkozást is. Tudatosítottuk azt, hogy 

–  mi magunk, személy szerint hogyan működünk, 

–  milyen az az állapot, amikor koncentráltak vagyunk, 

–  milyen napszakban jobb a teljesítőképességünk, 

–  mik a legelső jelei annak, hogy ha esetleg kibillentünk ebből a vágyott állapotból,

–  milyen dolgok azok, amik stresszt tudnak okozni,

–  és mi az, ami segítségünkre van, ami már működik, hogy megküzdjünk ezekkel a kihívásokkal.?

Ezeket a szempontokat a blog olvasójaként is bátran átgondolhatod, hiszen akár sportolóként, akár a mindennapokra hasznos felismerést hozhat neked is!

A sok interaktív feladattal, kimondott felismerésekkel a csapatvezetőkben is tudatosult ezen az ülésen a játékosokról egy csomó minden, pl.: hogy az optimális teljesítményhez muszáj lesz nyugodt perceket biztosítani a bridzsezőknek, vagy hogy prémium étcsoki kockákkal is fel kell tölteni a bőröndöket. 

Lassan előkerülnek a bőröndök, hiszen a bridzsezőknek július végén kezdődik a vb.  A bőröndbe az alap dolgokon túl a mai alkalom után tuti bekerül a csoki is (csakis prémium, ét). 

Bízunk benne, hogy sok olyan dolog is került a „láthatatlan bőröndötökbe” a hármunkkal folytatott foglalkozások során, aminek ugyan nincs tényleges súlya, de ott a világversenyen mégis elő tudjátok húzni a tarsolyotokból, és a megfelelő pillanatban tartást ad, átsegít egy esetleges nehézségen és eljuttat egy klassz teljesítményhez!

 

Kívánjuk, hogy legalább olyan boldogan gyertek haza, mint ahogy elindultatok! Hajrá magyar bridzs utánpótlás!

Szurkolj a magyar csapatoknak, kövesd velünk a három utánpótlás csapat szereplését a hollandiai Világbajnokságon!