Sport Coach hallgatóink mondták – Barna Tamás

A Sport-Levelup nemzetközileg akkreditált Sport Coach képzésének első évfolyamát kérdeztük megéléseikről. Hallgatóink között volt coach, edző, élsportoló, sportoló gyermekeket nevelő szülő egyaránt. Interjúsorozatunkból megismerheted végzett hallgatóinkat, elsőként Barna Tamás business, life és sport coachot.

“Lelkesen építem a coaching vállalkozásomat, mellette egy autóipari termelő vállalatnál dolgozom főállásban. Ezen kívül van egy apa-sapkám, illetve amatőr futóként is működöm. A coachinggal az önismereti utamon találkoztam és nagyon hamar beleszerettem.

Hitvallásom: Partnerként kísérlek Téged a Te utadon, a Te erőforrásaidat keressük meg együtt és Te alkalmazod az általad megtalált saját megoldásokat a Te céljaid eléréséhez.”

Miért választottad a Sport-Levelup Sport Coach képzését?

A business coach oklevél megszerzése után mindenképpen terveztem a tanultak kiterjesztését a csoportokra is. Épp ehhez kerestem megfelelő képzést, amikor szembe jött velem a Sport-Levelup hirdetése. Mivel a sport coaching az életem két fontos területét kapcsolja össze: a sportot és a fiatalságot, illetve miután kiderült, hogy a gyakorlat sport csapatokhoz lett tervezve, eldőlt a kérdés.

Már képzett business coachként kezdtél el sport coachnak tanulni. Hogyan változott a coach identitásod (ha változott) a képzés folyamán?

A várakozásaimnak megfelelően – azzal, hogy két csapathoz is eljutottam, két különböző párral – a csapatokkal történő munkában sikerült a gyakorlatban is alkalmazni a tanultakat, beleértve a páros csoportvezetést is.

Meséld el egy meghatározó élményedet a képzésről!

Szinte minden képzési alkalommal vittem magammal valami fontosat, most mégis a „Forró szék” nevű eszközt emelném ki, melynek során a résztvevők az egyik csoporttag számára adnak pozitív visszajelzéseket. Amellett, hogy hihetetlen jó érzés hallani milyen – számomra „láthatatlan” – tulajdonságokat látnak bennem a társaim, nem gondoltam, hogy a társaimban képes vagyok ennyi erősséget észrevenni és mennyire felemelő érzés ezt a másiknak a szemébe mondani.

Mi volt a legnagyobb kihívás számodra a képzés során, melyet sikeresen megoldottál?

Egyértelműen a páros csoportvezetés. Nagyon nehéz volt megtalálni az egyensúlyt a partnereimmel, ezzel együtt óriási tapasztalattal gazdagodtam általa.

Mi az, amivel több lettél a képzés által?

Sokat tanultam magamról a társaktól és a mentor coachingok során Sárdi-Papp Rékától kapott visszajelzésekből – végtelenül hálás vagyok érte.

Hogyan alkalmazod/fogod alkalmazni az itt tanultakat?

Nagyon jól jöttek a csoportos coachingok során az itt megismert eszközök és tapasztalatok. A gyerekekkel történő együttműködésre is sokkal bátrabban tudok vállalkozni. Ezen kívül a munkahelyi működésemhez is sokat adnak a tanultak.

Kinek ajánlanád a Sport-Levelup Sport coach képzését?

A saját csoportunk igen vegyes összetétele és az ő visszajelzéseik azt mondatják velem, hogy továbbképzésre vágyó coachok, önmagukat motiválni kívánó, vagy visszavonulás utánra tervező sportolók, sportolókat nevelő szülők, a mentális oldalra is figyelő edzők egyaránt profitálhatnak a képzésből.

Bármi más, amit elmondanál:

Az oktatók felkészültsége, a képzés gyakorlat-orientáltsága és a csoport tagjainak egymásra gyakorolt hatása hatalmas extra – bármikor jönnék újra 🙂

Jelentkezz 2022. szeptember 22-én induló Sport Coach képzésünkre, szeptember 9-ig Early Bird kedvezménnyel!