Sport coach hallgatóink mondták – Dr. Gergátz Ildikó

A Sport-Levelup nemzetközileg akkreditált Sport Coach képzésének első évfolyamát kérdeztük megéléseikről. Hallgatóink között volt coach, edző, élsportoló, sportoló gyermekeket nevelő szülő egyaránt. Interjúsorozatunkból megismerheted végzett hallgatóinkat, ezúttal Dr. Gergátz Ildikót kérdeztük, aki tanácsadó, mentor, executive business és sport coachként támogatja a hozzá fordulókat.

“Közgazdászként nagyvállalati vezetői környezetben töltöttem 15+ évet, akadémiai hátterem a fogyasztói magatartás kutatási területről indult, majd jogi képzés egészítette ki. A szervezetfejlesztés a napi gyakorlatból, míg a magatartástudomány az üzleti eredmények érdekkörében használatos diszciplínaként volt hasznos számomra. A Corvinuson szereztem Vállalati belső és Executive Business Coach diplomámat, ezt Art coaching eszköztárral bővítettem. A sport területe, a verseny szerelem, a „versenyzők” támogatása és a sport által megélhető személyiségfejlődés hitvallásom.”

Miért választottad a Sport-Levelup Sport Coach képzését?

Minőségi képzést ígért a nemzetközileg akkreditált program, az előadók személye, a képzés tematikája.

Már képzett business coachként kezdtél el sport coachnak tanulni. Hogyan változott a coach identitásod (ha változott) a képzés folyamán?

A coach identitásom kiteljesedését, a sportcsapatokkal történő munka és a páros csapatvezetés több dimenzióban árnyalta.

Meséld el egy meghatározó élményedet a képzésről!

A legemlékezetesebb élményem az első gyakorlati alkalomhoz kapcsolódik, ahol 20 viháncoló teenagert sikerült 90 perc alatt az őszinte beszélgetés csodájának felismeréséig elnavigálni. Megtapasztalva ezáltal az egymásnak adható és egymástól kapható visszajelzésekben rejlő erőt és éltető energiát. Mindezt a  páros coaching eszköztár dinamizmusának professzionális, a résztvevők számára hiteles alkalmazásával.

Mi volt a legnagyobb kihívás számodra a képzés során, melyet sikeresen megoldottál?

Az egyéni folyamatokban volt tapasztalatom, a csapatmunka is komfortos számomra. A legnagyobb kihívást a páros teamcoaching jelentette. Maga a páros, ami két egyén dinamikus, összehangolt, ideális esetben egymásra hangolt együttműködését is igényli, komoly megmérettetésnek, komfortzónából történő kilépésnek tűnt. Kellő tisztelettel adóztam a feladat nagysága előtt, így a megvalósítás sikere nem váratott magára.

Mi az, amivel több lettél a képzés által?

A képzés számos pozitív kapcsolódásra adott lehetőséget, igazán mély szakmai együttműködésre volt lehetőség a csoporton belül és az előadókkal egyaránt.

A sportspecifikus ismeretek, a sportcsapatok működése, a csapatokon belül az egyének helyzete, szerepe az, amit a csoport sportolóinak gyakorlati példái plasztikusabbá tettek, könnyen feldolgozható közelségbe hoztak.

Hogyan alkalmazod/fogod alkalmazni az itt tanultakat?

Egyéni folyamatokban dolgozom élsportolókkal, nem kérdés, hogy a napi munka során tudom ezt alkalmazni. Vezetők számára a teljesítménymenedzsment sport általi támogatása témakörében szintén rögtön be tudom építeni azt itt tanultakat.

Kinek ajánlanád a Sport-Levelup Sport coach képzését?

Izgalmas kérdés, hiszen rengeteg lehetséges alszegmense van a képzés teljes célcsoportjának. Ami közös bennük, az a sport szeretete, tisztelete és az általa elérhető személyiségfejlődés értékének mély megértése.

Bármi más, amit elmondanál:

Imádtam a képzést, a csapatot, a mindig energizált hangulatot és a profi kivitelezést.

Jelentkezz 2022. szeptember 22-én induló Sport Coach képzésünkre, szeptember 9-ig Early Bird kedvezménnyel!