Sport coach hallgatóink mondták – Horváth Péter

A Sport-Levelup nemzetközileg akkreditált Sport Coach képzésének második évfolyamát kérdeztük megéléseikről. Hallgatóink között volt coach, edző, élsportoló, sportoló gyermekeket nevelő szülő egyaránt. Ezúttal Horváth Péterrel beszélgettünk, aki 15 éves labdarúgó edzői karrierrel büszkélkedhet, és jelenleg az MTK Budapest alkalmazásában dolgozik.

Miért választottad a Sport-Levelup Sport Coach képzését?

Judit által nyerhettem betekintés a sportpszichológiába. Nagyon értékes volt ez az időszak a csapatomnál és ennek a mentális támogatásnak egy következő szintje a Sport-Levelup Sport Coach képzése volt.

A képzést megelőzően nem tanultál még coachingot. Mit adott számodra, hogy a hallgatók között volt már képzett coach, sportoló, edző, sportoló gyermekeket nevelő szülő egyaránt?

Bővítette a meggyőződésemet, hogy a sport világa képes megszólítani mindenkit.

Meséld el egy meghatározó élményedet a képzésről!

Az első pár alkalom után a csoporttársak úgy gondolom, őszintén meg tudtak nyílni egymás előtt és bátran fel merték tenni a kérdéseiket. Ez olyan előremutató jelenség volt, amelyből mindenki tanulhatott.

Mi volt a legnagyobb kihívás számodra a képzés során, melyet sikeresen megoldottál?

Talán a befogadás képessége, az elfogadásé. A mindig nyitott és ítélkezés nélküli figyelem elsajátítása.

Mi az, amivel több lettél a képzés által?

Az edzői pályához adott egy újfajta megközelítést, egy szemléletet. A sport coaching hiányzik az edző képzésből. A mentális támogatás oly fontossá vált a sportolóknál, mint egy edzésterv helyes végrehajtása.

Hogyan alkalmazod/fogod alkalmazni az itt tanultakat?

Elsősorban ülepednie kell a tanultaknak, a tapasztalatoknak és azt gondolom, hogy ezután fogom észrevenni azokat a tényezőket, melyekre képes lehetek hatást gyakorolni.

Kinek ajánlanád a Sport-Levelup Sport coach képzését?

Legfőképpen edzőknek, akik a munkájukkal képesek lehetnek támogatást nyújtani a sportolóknak.