Sport coach hallgatóink mondták – Kiss László

A Sport-Levelup nemzetközileg akkreditált Sport Coach képzésének első évfolyamát kérdeztük megéléseikről. Hallgatóink között volt coach, edző, élsportoló, sportoló gyermekeket nevelő szülő egyaránt. Interjúsorozatunkból megismerheted végzett hallgatóinkat, ezúttal Kiss László két gyermekes szülő, sport coach, olajipari szakember válaszolt kérdéseinkre.

“Közel 3 évtizedet dolgoztam az olajipar különböző területein. Azonban két éve úgy döntöttem, hogy több időt szeretnék szentelni a családomnak, ezért feladtam a tipikus munkavégzési formát. Úgy gondolom, hogy a sport és a gyerekek szeretete, valamint a belső késztetés, hogy segítsek másokon, komoly lehetőséget jelent számomra a Sport Coaching területén.”

Miért választottad a Sport-Levelup Sport Coach képzését?

Ajánlás alapján szereztem tudomást a képzésről, amikor kislányomnak önbizalmi problémái jelentkeztek a versenyek során. A nyílt esten hallottak meggyőztek arról, hogyha részt veszek a képzésen, számos kérdésemre választ kapok.

A képzést megelőzően nem tanultál még coachingot. Mit adott számodra, hogy a hallgatók között volt már képzett coach, sportoló, edző, sportoló gyermekeket nevelő szülő egyaránt?

A heterogén csapat rendkívül színessé tette számomra a képzést. A különböző és változatos tapasztalati szintek, főként a kis csoportos gyakorlatok során, sokat segítettek az egyes témák feldolgozásában és könnyebb megértésében.

Meséld el egy meghatározó élményedet a képzésről!

Az egyik a képzési napon, egyik trénerünk egy egyszerű példával bizonyította a „nem” szó erejét és hatását. Azt mondta – „Ne képzeljünk el egy lila elefántot!” Nyilvánvalóan mindenki elképzelte. Ezt sohasem fogom elfelejteni.

Mi volt a legnagyobb kihívás számodra a képzés során, melyet sikeresen megoldottál?

Megtanulni, megszokni és elfogadni, hogy itt nem problémamegoldóként vagy tanácsadóként vagyok jelen, hanem megfigyelő, -értő és támogató szerepben.

Mi az, amivel több lettél a képzés által?

Sok mindent megtudtam gyerekeimről, szorongásaimról és magamról. A team coaching és a mentor coaching során számos újféle megközelítést és módszert sajátítottam el coach társam és mentorom támogatásával. 

Hogyan alkalmazod/fogod alkalmazni az itt tanultakat?

Elsősorban saját gyerekeimet és sportoló társaikat szeretném támogatni, azt itt elsajátított látásmóddal és módszerekkel.

Kinek ajánlanád a Sport-Levelup Sport coach képzését?

Gyakorlatilag mindenkinek, aki szereti a sportot, az embereket és jobban meg akarja ismerni önmagát.

Bármi más, amit elmondanál:

Fantasztikus és egyben felkavaró élmény volt részt venni a képzésen, mely lehetővé tette, hogy betekintést nyerjek egy számomra eddig felfedezetlen világba.

Jelentkezz 2022. szeptember 22-én induló Sport Coach képzésünkre, szeptember 9-ig Early Bird kedvezménnyel!