Sport coach hallgatóink mondták – Badenszki Erika

A Sport-Levelup nemzetközileg akkreditált Sport Coach képzésének második évfolyamát kérdeztük megéléseikről. Hallgatóink között volt coach, edző, élsportoló, sportoló gyermekeket nevelő szülő egyaránt. Interjúsorozatunkból megismerheted végzett hallgatóinkat, ezúttal Badenszki Erikát, aki végzett business és team coachként vágott bele a sport coach tanulmányaiba, és a képzést elvégezve még biztosabb abban, hogy ez az ő útja.

„A vendéglátás világát megjárva, majd közgazdászként értékesítési területen különböző csoportok támogatása után találtam meg a hivatásomat, a coachingot. A coaching világán belül először a párkapcsolati elakadások feloldásának lehetőségei keltették fel a figyelmemet. Ezzel a témakörrel kapcsolatos gondolataimat A Váljak vagy maradjak? – Házassági titkok, párkapcsolati bukfencek című könyv társszerzőjeként fogalmaztam meg. Mivel az életemben a tanulás egy véget nem érő folyamat, így elvégeztem a Metropolitan Egyetem Business és team coaching szakát, ahol közelebbről megismerkedhettem az ICF munkásságával és tagja lettem. Két sportoló gyermek édesanyjaként fedeztem fel a Sport-Levelup Sport Coach képzését. Az ifjúsággal folytatott munka mindig is érdekelt és ügyfélként is találkoztam velük. Az itt kapott képzés során lehetőségem volt a tudásomat ezen a területen is elmélyíteni.”

Miért választottad a Sport-Levelup Sport Coach képzését?

A választásom azért esett a Sport-Levelup képzésére, mert az oktatók személyében nagyszerű szakembereket ismerhettem meg korábban. Továbbá az ICF minőségbiztosítási rendszere is biztosíték volt számomra. Fontosnak tartom a szervezettséget és a precizitást, amely az egész képzésről elmondható.

Már képzett coachként kezdtél el sport coachnak tanulni. Hogyan változott a coach identitásod (ha változott) a képzés folyamán?

2014 óta dolgozom segítő szakemberként és tekintek hivatásomként a coachingra. A business- és team coach egyetemi záróvizsgám másnapján már ezen a képzésen ültem. Ebből is kiderül, hogy mennyire fontos számomra a folyamatos fejlődés. A képzés ideje alatt igazi önismereti utazáson vettem részt. A korábban tanultak és tapasztaltak jobban elmélyültek, és ha lehet, még biztosabb vagyok abban, hogy ez az én utam.

Meséld el egy meghatározó élményedet a képzésről!

A vizsgát nem szokás élményként emlegetni, de ez az elmélet itt és most megdőlt. A vizsga napja nem volt kevésbé tanulságos, mint a képzés. Még az utolsó métereken is lehetőségünk volt tanulni, tapasztalatokat és élményeket gyűjteni.

Mi volt a legnagyobb kihívás számodra a képzés során, melyet sikeresen megoldottál?

A gyakorlaton a páros vezetés kezdeti kihívásaiból sikerült sokat tanulnom. A páros csoportvezetés során találkozott két idegen és eltérő személyiségű ember, akik addig teljesen más úton jártak és most összehangolva egy csapatot kell vezetniük. Ahhoz, hogy mindez teljesüljön, nekik kellett először megismerniük egymást és összehangolódni. Ez esetenként nem kis feladat. Hátrahagyni a korábbi tapasztalatokat, sérüléseket és bizalmat megszavazva a másiknak, tiszta lappal újra indulni. Nekünk sikerült. Olyannyira, hogy a vizsgán a megjárt közös utunk pozitív példaként külön említésre is került.

Mi az, amivel több lettél a képzés által?

Ezt mind felsorolni is nehéz lenne. Rájöttem, hogy egész életemben csoportokat kísértem anélkül, hogy mindezt megfogalmaztam volna magamnak. Az ifjúsággal végzett munka felemelő volt számomra. „Tudatos jelenlét, csend, nem-tudás, hangszín, testbeszéd, intuíció, itt és most…” – ezekben a kifejezésekben, amelyek felfoghatatlan mennyiségű tartalommal rendelkeznek – talán egy élet is kevés, ha el szeretne mélyülni bennük az ember. Én azért megpróbálom.

Hogyan alkalmazod/fogod alkalmazni az itt tanultakat?

Az itt tanultakat beépítem az eddigi munkámba. Sportolók vannak az üzleti világban és a magánemberek között is. Lehetnek felnőttek és gyerekek. Bárhol szembe jöhetnek és szükség lehet a tanultakra. Fontos megemlítenem, hogy van két sportoló gyermekem, akiknek fontos a támogatás nem csak a sportpályán, hanem a mindennapi életben is. Ezen a képzésen ehhez is kaptunk eszközöket.

Kinek ajánlanád a Sport-Levelup Sport coach képzését?

A sportolókon, edzőkön, sportoló gyermekek szülein és coachokon túl mindenkinek, aki szeretne fejlődni, tanulni, új ismereteket szerezni és jobban megismerni önmagát, a komfortzónáját elhagyva.

Bármi más, amit elmondanál:

Hálásan köszönök mindent, amit kaptam Tőletek. Maximálisan jó döntés volt ezt a képzést választani.

Jelentkezz 2022. szeptember 22-én induló Sport Coach képzésünkre, szeptember 9-ig Early Bird kedvezménnyel!