Sport coach hallgatóink mondták – Szegedi Gabriella

A Sport-Levelup nemzetközileg akkreditált Sport Coach képzésének első évfolyamát kérdeztük megéléseikről. Hallgatóink között volt coach, edző, élsportoló, sportoló gyermekeket nevelő szülő egyaránt. Interjúsorozatunkból megismerheted végzett hallgatóinkat, ezúttal Szegedi Gabriella ACC coachot, pénzügyi szakembert.

“Szakmai életem első 20 évében multinacionális nagyvállalati (bankszektor, gyógyszeripar, gépgyártás) környezetben dolgoztam a Pénzügyön belül stratégiai kontrolling területen. 12 éven át vezetőként is támogathattam 25 majd 100 fős csapatomat és egyre inkább a kollégáim fejlődése és sikere volt a legerősebb motiváló tényező számomra.

20 év után megfogalmazódott bennem egy váltási igény s a családom támogatása mellett 2016-ban beiratkoztam egy coach képzőbe. Az elmúlt 5 évben az ügyfeleimmel (magán és KKV) együtt dolgozva egy-egy coaching, mentoring vagy üzleti tanácsadás kapcsán élem át újra nap mint nap a közös fejlődés örömét, sikerét.

Rendszeresen képzem magam, 2018-ban ACC minősítést szereztem az ICF-nél, az ICF Magyar Tagozat aktív tagja vagyok.

2021-ben elvégeztem a Sport-Levelup nemzetközileg akkreditált Sport coach képzését ahol professzionális oktatók támogattak abban, hogy új eszközöket, helyzeteket kipróbálva tudatosan fejlesszem magam a team coaching, páros coaching területén egy rendkívül izgalmas világban, az élsportban.”

Miért választottad a Sport-Levelup Sport Coach képzését?

Ez a képzés ötvözi mindazt, amit a coach fejlődésem következő lépéseként célul tűztem ki: a szakma legjobbjaitól tanulhattam, betekintést nyertem a sport, élsport világába, kipróbálhattam magam párban dolgozva team coaching folyamatban a BEAC és MTK csapatainál, rengeteg új konkrét módszert és eszközt kaptam, külön foglalkoztunk azzal hogyan kapcsolódjunk gyerekekhez, serdülőkhöz és mindezt egy befogadó, biztonságos környezetben.

Már képzett business coachként kezdtél el sport coachnak tanulni. Hogyan változott a coach identitásod (ha változott) a képzés folyamán?

Ez a képzés elhozta számomra, hogy megjelent a team coach identitásom azáltal, hogy tapasztalatom van arról hogyan dolgozom párban és hogyan építünk ki közösen partnerséget csapatokkal. 

Meséld el egy meghatározó élményedet a képzésről!

A képzés olyan biztonságos környezetben zajlott, ahol mély érzelmeket tudtunk átélni, megtartva egymást. Sokszor megjelenik az a kép amikor egyikünk másikunk megosztotta a társakkal kétségeit, pár pillanatra elérzékenyül majd megnyugodva és megerősödve, letisztultan beszél már a jövőről.

Mi volt a legnagyobb kihívás számodra a képzés során, melyet sikeresen megoldottál?

Rendkívül izgalmas volt megtalálni és együtt dolgozni a coach párommal, akit előtte egyáltalán nem ismertem és első látásra nagyon különbözőnek tűntünk egymás számára de a képzés végére úgy éreztem mintha évek óta együtt dolgoznánk teljes bizalomban. A közös önreflexiók, a felkészülések, a team coaching folyamat a 14 éves kosaras lányokkal elősegítette az emberi közeledést és a szakmában való elmélyülést.

Mi az, amivel több lettél a képzés által?

Bátrabban tekintek a team coachingra és a sport világára azáltal, hogy lehetőségem volt tapasztalatokat szerezni konkrét coaching folyamatban és megerősödtek és letisztultak az egyéni és a team coach kompetenciák is.

Hogyan alkalmazod/fogod alkalmazni az itt tanultakat?

A sportoló serdülőkkel team coachingban való együtt dolgozás lehetőséget adott számomra, hogy ehhez a korosztályhoz is kapcsolódjak és mostantól CSR coaching folyamatokban támogassam őket. A sport és az üzleti élet pedig sok szempontból hasonló témákat, helyzeteket hoz be egy-egy coaching folyamatba, amihez új eszközöket, megközelítéseket kaptam.

Kinek ajánlanád a Sport-Levelup Sport coach képzését?

Aki szereti az olyan gyakorlat orientált képzést, ahol kipróbálhatja magát eddig nem ismert helyzetekben. Aki szereti tudatosan fejleszteni magát a coach kompetenciák mentén. Aki szeret a legjobbaktól tanulni. Aki szereti a sportot.

Bármi más, amit elmondanál:

A képzéshez nem szükséges, hogy coach múltad legyen. A mi képzési csapatunk attól lett igazán színes és vonzó, hogy volt köztünk élsportoló, amatőr sportoló, edző, sportoló gyerek szülője, sportrajongó és coach is és van, aki egyszerre több szerepben volt jelen.

Jelentkezz 2022. szeptember 22-én induló Sport Coach képzésünkre, szeptember 9-ig Early Bird kedvezménnyel!