Mental Gym 01. – A Szuperhős gyakorlat

Lépj szintet! - első lépés a magabiztosság felé

Üdvözöllek az első részben a „Lépj Szintet!” mentális edzéstervünkben! 

Itt az elmét fejlesztjük, mert tudjuk, hogy a siker nem csak a fizikai teljesítményen múlik, hanem a mentális erőnléten is. Ma arról fogunk beszélni, hogyan hívhatjuk elő a magabiztosságot, hogy minden kihívást könnyebben megvívjunk.
Talán te is tapasztaltad már, hogy bizonyos helyzetekben felbukkan a félelem, legyen az egy verseny, egy fontos találkozó, vagy bármi más, ami nyomás alá helyez. Ez a félelem nemcsak benned él, hanem az arcodon is megjelenik, viselkedésedben tükröződik. És mint a ragadozó az erdőben, az ellenfelek szagot foghatnak, és készek azonnal lecsapni.

De ne ess pánikba! Van egy egyszerű, de hatásos módszerünk arra, hogy meghívd a magabiztosságot az életedbe, mégpedig a Szuperhős pozícióval. Képzeld el, hogy Superman/Superwoman vagy! Húzd ki magad, emeld fel a fejed, tedd a két kezed a csípődre, állj kis terpeszben, és lélegezz mélyeket. Tartsd ezt a pozíciót legalább 2 percig!

Ez a kis gyakorlat nem csak látszólagos változást hoz, hanem valódi biokémiai hatással lesz a testedre és az agyadra is. Tudományosan bizonyított tény, hogy ez a pozíció csökkenti a stressz hormonok szintjét a testedben, emellett növeli a tesztoszteron szintet, amely a magabiztosságot erősíti, és fokozza a tettrekészséget.
Szóval legközelebb, amikor érzed, hogy a félelem kezd eluralkodni rajtad, ne hagyd, hogy az irányítson! Vegyél egy mély lélegzetet, és válj a saját szuperhősöddé! Már két perc alatt érezni fogod a különbséget, és az agyad is hálás lesz érte.
Ez volt az első lépés a magabiztosság felé. Ne feledd, hogy a változás nem egyik napról a másikra történik, de minden apró lépés számít. Ezen a héten gyakorold ezt az erő pozíciót, amikor szükségét érzed! 

Tarts velem a következő héten is, ahol további izgalmas és hatékony mentális edzések várnak rád!

Köszönöm, hogy velem tartottál, és ne feledd, hogy te vagy a saját sikerességed legfőbb hajtóereje! Hajrá!