Mental Gym 02. – Dobozolás

Lépj Szintet! – 2. lecke: „Dobozoljunk a jelenlétünkért”, avagy hogyan tegyük le a zavaró gondolatainkat?

Üdv mindenkinek!

Az agyunk egy olyan csoda, amely mindig éber és működőképes, de néha mintha túl sok mindent próbálna egyszerre feldolgozni. Számtalan gondolattal, tervvel és például aggodalommal küzd meg folyamatosan, miközben így a lényeget gyakran szem elől veszti.
És itt jön a képbe a „Dobozoljunk a jelenlétünkért”-technika, amely segít kizárni a zavaró gondolatainkat, hogy a figyelmünk teljesen az aktuális pillanatra tudjon összpontosulni.
Képzeld csak el: egy öltözőben, a pad alatt ott lapul egy kis doboz. Ez nem csak egy egyszerű doboz, hanem egy varázslatos eszköz, amibe mindent beletehetsz, ami épp most nem fontos.
A holnapra tervezett matek dolgozat frusztrációja? A mi lesz a vacsora kérdése?, vagy
Hogyan békülök ki a barátommal? Mind-mind a dobozba! Írd le őket egy papírra, tedd be a
dobozba, és zárd le.

Miért? Mert így felszabadíthatod az agyadat a felesleges terhektől, és így képes leszel csak az itt és mostra koncentrálni. Az edzésen például csak az edzésre kell gondolnod: a technikádra, a céljaidra, a jelenlétedre. Az agyad processzorát felszabadítod a háttérben futó, lassító tevékenységektől, és hidd el, ez meg fog látszani a teljesítményeden.

Sajnos ezzel a dobozzal nem jár együtt egy jó tündér, aki edzés alatt megoldja a bekerült tételeket, de azt ígérni tudom, hogy a doboz megőriz mindent, és így később elő tudod venni őket, amikor már valóban tehetsz értük. Így a jelen pillanatban teljesen szabadon és felszabadultan élhetsz, miközben a jövő feladatai várakoznak a dobozban.
Ez a „Dobozoljunk a jelenlétünkért” technika nem csak egy lépés a mentális fejlődésedben, hanem egy nagy ugrás az önfegyelem és a jelenlét felé. Gyakorold rendszeresen, és hamarosan észre fogod venni, hogy mennyivel könnyebb és hatékonyabb lesz az életed.
A Szuperhős-gyakorlat mellé most már ez is legyen a napirenden!
Csatlakozz a következő héten is, ahol további egyszerű, de nagyszerű mentális edzések várnak rád!
Köszönöm, hogy velem tartottál, és ne feledd: te vagy a saját sikerességed legfőbb hajtóereje.
Tegyél érte, hajrá!