Sport coach hallgatóink mondták – Dr. Iszály Mónika

Sport coach képzésünk második évfolyamának hallgatóival beszélgettünk, akik elmesélték, milyen élményeket vittek magukkal, miben fejlődtek, és milyen terveik vannak a jövőben a coaching és a sport területén. Ezúttal Dr. Iszály Mónika válaszolt.

Hosszú évek óta sportolok, nagyon sokféle sportot kipróbáltam és sokféle edzővel dolgoztam. A teljesítményem sokszor elmaradt a várttól, mert fejben nem tudtam rendesen felkészülni. A képzéssel az volt a célom, hogy olyan segítővé váljak, aki hasonló helyzetben lévő sportolóknak tud segíteni és támogatni tudja őket céljaik elérésében, teljesítményük fokozásában.”

Miért választottad a Sport-Levelup Sport Coach képzését?

A kiválasztásnál nálam az volt az egyik fő szempont, hogy a képzés részét képezi a szakmai gyakorlat is. Mindemellett számomra az is lényeges volt, hogy biztosított a mentorálás.

A képzést megelőzően nem tanultál még coachingot. Mit adott számodra, hogy a hallgatók között volt már képzett coach, sportoló, edző, sportoló gyermekeket nevelő szülő egyaránt?

A sokféle háttér biztosította, hogy egy-egy téma kapcsán sokféle tapasztalatot, sokféle ismeretet és szempontot hozzanak be a résztvevők, amitől a tudásunk ilyen formában is tudott bővülni.

Meséld el egy meghatározó élményedet a képzésről!

Számomra az egyik legmeghatározóbb élmény az volt, amikor Boronkay Peti mesélt magáról és a coachinghoz fűződő viszonyáról. Jó volt első kézből, egy sportolótól hallani, milyen fontos és meghatározó egy coach közreműködése a sportoló teljesítményében.

Mi volt a legnagyobb kihívás számodra a képzés során, melyet sikeresen megoldottál?

Alapvetően elég domináns személyiség vagyok és kevésbé határozott társak mellett ez különösen előjön. A képzés végére eljutottam odáig, hogy már hátrébb tudok lépni és hagyok másokat is érvényesülni :).

Mi az, amivel több lettél a képzés által?

Mindamellett, hogy egy új szakma alapjait raktam le magamban, úgy érzem, új céljaim is lettek és hatalmas önismereti utazáson vettem részt volt a képzés minden alkalma során.

Hogyan alkalmazod/fogod alkalmazni az itt tanultakat?

Szeretnék coachinggal foglalkozni, akár hivatásszerűen is.

Kinek ajánlanád a Sport-Levelup Sport coach képzését?

Azt tapasztalom, hogy a coaching módszerek, technikák és a coaching szemlélet szinte az élet minden részében kiválóan alkalmazhatók, megfelelően átültetve. A sport coach képzést különösen azoknak ajánlom, akikhez közel áll a segítő munka és a sport és ezt szeretnék kombinálni. Ezen kívül mindenképpen javaslom az edzőknek a coaching alapjainak megismerését és azt gondolom, hogy sportoló gyerekek szüleinek is rengeteg eszközt tud biztosítani, amivel támogatni tudják gyermekeik sikeres sport pályafutását.

Bármi más, amit elmondanál:

Nagyon színvonalas képzésben volt részem és ami számomra különösen fontos volt, az a gyakorlatias hozzáállás. Kiváló, tapasztalt coachok, nagyon felkészült trénerek adták át a tudásukat és bár a pandémiás helyzet miatt a képzés online formában valósult meg, mégis szuper csapat jött össze!

Jelentkezz 2022. szeptember 22-én induló Sport Coach képzésünkre, szeptember 9-ig Early Bird kedvezménnyel!