Sport coach hallgatóink mondták – Jánosi Rita

Sport coach képzésünk második évfolyamának hallgatóival beszélgettünk, akik elmesélték, milyen élményeket vittek magukkal, miben fejlődtek, és milyen terveik vannak a jövőben a coaching és a sport területén. Olvasd el, Jánosi Ritának mit adott a képzés .

„Sportszülőként naponta szembesülök azzal, hogy milyen nehéz segíteni a gyermekem, megtalálni az egyensúlyt, hogy mikor ösztönözzem, hogyan növeljem az önbizalmát, de ne helyezzek nyomást rá, hagyjam megélni a gyerekkorát is. 1 évvel ezelőtt eldöntöttem, hogy belevágok a Sport Coach képzésbe azért, hogy segítséget kapjak abban, hogy a gyermekem számára olyan támasz lehessek, amellyel sikeres lehet a sportban és az életben egyaránt.”

Miért választottad a Sport-Levelup Sport Coach képzését?

Több tényező is fontos volt számomra, elsősorban az oktatók szakmai háttere. Sokat nyomott a latban az is, hogy nemzetközileg akkreditált a képzés és biztosított a mentorálás.

A képzést megelőzően nem tanultál még coachingot. Mit adott számodra, hogy a hallgatók között volt már képzett coach, sportoló, edző, sportoló gyermekeket nevelő szülő egyaránt?

Úgy gondolom, hogy a csoportunkban olyan sokszínű tapasztalat, és tudás jelent meg, amely lehetővé tette, hogy kitágítsuk saját magunk gondolkodásmódját. A különböző területeken más képességekkel és készségekkel rendelkező csoporttársakkal együtt tanulni hatalmas előny volt, hiszen így sokkal több megoldási móddal és eszközzel lettünk gazdagabbak.

Meséld el egy meghatározó élményedet a képzésről!

A képzésen rengeteg gyakorlati feladat volt. Amikor először vállaltam el a coach szerepet egy csoporttársam valós problémájának támogatásában, hihetetlenül jó érzés volt, hogy egy 20 perces gyakorlat végén, azt a visszajelzést kaptam, hogy sikerült megnyitnom egy új ajtót, lehetőséget, amire eddig is nem gondolt.

Mi volt a legnagyobb kihívás számodra a képzés során, melyet sikeresen megoldottál?

Lassan jutottam el addig a pontig, hogy elfogadjam, hogy már van kellő tudásom, eszköztáram ahhoz, hogy a gyakorlatban is kipróbáljam magam. Az oktatók és  a csoporttársak által biztosított nyugodt környezetben ezt sikerült felvállalnom és utána már elhittem, hogy képes vagyok rá.

Mi az, amivel több lettél a képzés által?

Újabb oldalamat ismerhettem meg, tudatosult bennem, hogy mely tulajdonságaimmal vagyok képes jól helyt állni segítőként.

Hogyan alkalmazod/fogod alkalmazni az itt tanultakat?

Hiszek abban, hogy sport coachként lehetővé tehetem, hogy a fiatal sportolók (és szüleik) önbizalmat szerezzenek, fokozzák teljesítményüket, és életük minden területén kiaknázzák a bennük rejlő lehetőségüket… kezdve az általuk szeretett sporttal!

Kinek ajánlanád a Sport-Levelup Sport coach képzését?

Ajánlom mindenkinek, aki mentálisan erősebb szeretne lenni vagy segíteni szeretne sportolót, sportcsapatot.

Bármi más, amit elmondanál:

A Sport-Levelup nemzetközileg akkreditált Sport Coach képzésén nemcsak tudást szereztem, hanem folyamatosan próbára tehettem magam, megtapasztalhattam, hogyan tudok segíteni másoknak, megismertem a saját képességeimet és valóban felkészültem arra, hogy ne csak a saját gyermekem tudjam támogatni, hanem képes legyek másokat (sportolókat és szüleiket vagy akár edzőiket) profi coachként segíteni céljaik elérésében, hogy kihozzák magukból a bennük szunnyadó teljesítményt.

Jelentkezz 2022. szeptember 22-én induló Sport Coach képzésünkre, szeptember 9-ig Early Bird kedvezménnyel!