Sport coach hallgatóink mondták – Seregély Edit

Sport coach képzésünk harmadik évfolyama december közepén sikeresen vizsgázott. Őket kérdeztük a képzés során szerzett tapasztalataikról. Elsőként Seregély Edit bemutatkozását és válaszait olvashatod.

Gyakorló sport mentáltrénerként érkeztem a képzésre, hogy bővítsem ismereteimet. Mindemellett a saját, 30 fős vállalkozásunkban látom el a HR-es feladatokat, több mint 10 éve. 2 felnőtt és 3, 18 év alatti gyermek édesanyja vagyok. Nagyon sportos család vagyunk, mert mindenki sportol. Hál’ Istennek, sikerült gyermekeimmel megszerettetni a sportolást, így azt életük szerves részének tekintik. Amatőr futóként rendszeresen futok, évi 4-5 kitűzött versenycéllal. A legbüszkébb arra vagyok, hogy idén, 50 évesen sikerült egyéni
csúccsal megfutni a siófoki félmaratonomat, 14 percet javítva saját, korábbi időmön.

Miért választottad a Sport-Levelup Sport Coach képzését?

Főleg csapatsportot űző sportolókkal foglalkozom, de egyéniben. Az eddigi munkám során sokszor felmerült bennem a kérdés, hogy vajon egy csapattal hogyan lehet jól foglalkozni? Milyen lehet, amikor nem 1 sportoló ül velem szemben, hanem 15? Hogyan lehet belőlük csapatot kovácsolni, közös célokat megfogalmazni és őket együtt motiválni. Azért választottam ezt a képzést, mert a csapatokkal való coachingfolyamat elsajátítását ígérte a képzés. 

Már képzett sport mentáltrénerként kezdtél el sport coachnak tanulni. Hogyan formálódott az identitásod a képzés folyamán?
Sokkal inkább megtanultam keretek között gondolkozni, tervezni és párban dolgozni is. Már bátrabban megyek a coaching során kérdésekkel, és nem akarok mindenáron tanácsot adni. Tudom, hogy sokkal több mindennek van helye egy ülés során. Megtanultam a határtartást és a visszajelzések kérését és adását is egyaránt.

Meséld el egy meghatározó élményedet a képzésről!
Az egyik meghatározó élményem az volt, amikor „mélyvízbe” dobtak! A coach párommal a tanulótársaim „csapatát” kellett coachingolnunk, amire csak pár perces felkészülési időt kaptunk. 40 percig foglalkoztunk a rögtönzött csapattal, akik nagyon felkészültek voltak! Utólag nagyon meglepődtem, hogy mennyi mindent sikerült jól kezelnünk és mennyi mindenre tudtunk figyelni. A páros munka nagyon pozitív volt számomra, aminek az előnye meg is mutatkozott élesben, a későbbi gyakorlat idején, egy valódi focicsapattal.

Mi volt a legnagyobb kihívás számodra a képzés során, melyet sikeresen megoldottál!

A legnagyobb kihívás pedig maga a gyakorlat volt, ahol egy U16-os focicsapattal foglalkoztunk néhány héten át. Otthon is van néhány kamaszom, no de nem 17! 🙂 Csapatfoglalkozásokat tartottunk nekik és akiknek igénye volt, annak egyéni coachingot is. Szép íve lett a végére ennek a közös munkának, amiről nagyon jó érzésekkel tértünk haza. Tehát sikerült megugranom a legnagyobb kihívást. A srácoktól pedig sok pozitív visszajelzést kaptunk.

Mi az, amivel több lettél a képzés által?

Struktúráltabban és tisztább keretekben tudok már gondolkozni. Noha eddig egyedül dolgoztam, itt megtanultam párban dolgozni és tervezni. Nagyobb jelentőséget tulajdonítok már a visszajelzések kérésének. Kaptam rengeteg módszert és eszközt, amit mind az egyéni, mind a teamcoaching során alkalmazni tudok. És nem utolsó sorban nagyobb hitem lett önmagamban. 🙂

Hogyan alkalmazod/fogod alkalmazni az itt tanultakat?

Már az egyéni coachingban is tudom alkalmazni, azt pedig nagyon remélem, hogy mielőbb lesz lehetőségem csapatoknál is bevetni az itt tanultakat.

Kinek ajánlanád a Sport-Levelup Sport coach képzését?
Azoknak ajánlom a képzést, akik szakemberként – mentáltréner, edző, tanár, coach – fejlődni szeretnének és színesíteni szeretnék az eszköztárukat.
Továbbá ajánlom azoknak a cégtulajdonosoknak ill. cégvezetőknek is, akik szeretnének más nézőpontból tekinteni saját „csapatukra” azért, hogy sikeres munkatársi gárdát formáljanak belőlük.

Bármi más van, amit még elmondanál?
Kiváló szakembergárdára találtam itt a Sport-Levelup-nál, valamint egy nagyszerű csapatra, akikkel öröm volt együtt tanulni és dolgozni. A képzési napok végére mindig feltöltődtem, mert az oktatók nem csak az ismeretek átadását célozták meg, hanem az egyéni fejlődésünk is teret kapott.

Köszönjük, Edit! 🙂